VEDD FEL A RITMUST!

Az idén 6. alkalommal megrendezett Dunai Regatta a legjelentősebb, egyetemistáknak szervezett sport- és kulturális fesztivál, mely olyan hagyományt kelt életre a Dunán, ahol a sport és a zene szeretete összehozza a hazai egyetemek hallgatóit.

Az esemény szervezője az Antall József Tudásközpont (AJTK), mely a Regattán keresztül is megvalósítja kiemelt célkitűzéseit, mint a fiatalok tehetséggondozása, az egyetemi összetartozás erősítése és nemzetközi kapcsolataik építése. Mindezek mellett a Tudásközpont fontosnak tartja a Duna és a rakpart közösségépítő szerepének és sokszínű használatának a hangsúlyozását, ezért is törekszik arra évről évre, hogy egy csodálatos, ingyenes fesztivált varázsoljon a Műegyetem rakpartra.

A Dunai Regatta V4 Races fesztiválon egyetemi sárkányhajós és evezős csapatok mérik össze erejüket a Duna egyik legszebb szakaszán, a Parlament és a Budapesti Műszaki Egyetem között. Az evezősversenyt 2018-ban még izgalmasabbá teszi, hogy a Visegrádi Csoport magyar elnökségének apropóján cseh (University of Pardubice) és lengyel (Jagelló Egyetem) profi nyolcasok csapnak össze a magyarokkal a Duna vizén.

A sárkányhajóversenyben szintén köszönthetünk V4-es csapatot Lengyelországból (University of Economy in Bydgoszcz), a strandröplabdaversenyben pedig egy szlovákiai (Selye János Egyetem) csapat mérkőzik meg a hazai egyetemekkel.

A vízi versenyek mellett a szárazföldön is megannyi izgalmas program közül válogathatunk: a Sound of the University döntője, Freestyle Foci, valamint Street Workout Világbajnoki Selejtező, látványos cheerleader show, Cross Challenge, strandröplabda, e-sport, sörpong és mászófal vár a rakparton.

Napközben a szurkolásé és a sportolásé a főszerep, este viszont a Regatta igazi fesztivállá alakul át: a V4 Nagyszínpadon fellép a Kelemen Kabátban és a Cloud 9+, a Ballantine’s Arénában a Soul Surge, Patikadomb, Follow The Flow, Ivan & The Parazol, Saverne folytatja a bulit, éjféltől pedig a DJ-ké a terep: Drop The Cheese, valamint Peter Jabin & Bakaszabi biztosítja a hangulatot.

Vedd fel a ritmust és élvezd a napot:
evezz vagy szurkolj, sportolj vagy lazulj, majd bulizz hajnalig a barátaiddal!

Várunk Téged is a Műegyetem rakparton!