VEDD FEL A RITMUST!

Visszatér Budapest szívébe a Dunai Regatta – az egyetemi evezős és sárkányhajóverseny, sport-, zenei és kulturális fesztivál – a Nemzeti Sportügynökség szervezésében.

A Covid miatti kényszerszünet után újragondolt formában kerül megrendezésre a Dunai Regatta, Budapest egyik legjelentősebb, egyetemisták számára szervezett sport- és kulturális fesztiválja, mely idén már két napon keresztül várja látogatóit.
Az első nap továbbra is az egyetemisták összecsapásairól szól, legyen szó akár sárkányhajós, evezős, streetball vagy urban volley bajnokságról. Az újító második nap pedig a családok és a felcseperedő generáció sportolóinak napja, ahol mindegyik nagypályát gyerekek és érdeklődő felnőttek foglalhatják el, és próbálhatják ki tehetségüket.

Hosszútávú cél az, hogy a Dunai Regatta egy teljeskörű, Duna menti országok lakosainak, egyetemeinek a bevonásával megvalósuló multikulturális sporteseménnyé nője ki magát. Olyan hagyományt kívánunk teremteni, ahol a sportok szeretete és a zene ritmusa összehozza a hazai és külföldi egyetemek hallgatóit, lakóit és ahol a közösségi erő és összetartás minden részletben tetten érhető.

Az egyetemi sárkányhajós és evezős csapatok a Duna egyik legcsodálatosabb szakaszán mérik össze tehetségüket, mert a versenypálya a Parlament és a Budapesti Műszaki Egyetem között kerül kialakításra. 2022-ben az evezősversenyt nemzetközi csapat is gazdagítja a Duna vizén.

A vízi versenyek mellett a szárazföldön is megannyi érdekes és izgalmas program közül válogathatunk. Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a Műegyetem rakpartra kilátogatók kipróbálhassák a rekreatív sportolás számos formáját és ezzel kedvet és lendületet kapjanak a tudatos életvitelhez és a mindennapi mozgáshoz.
A felvonultatott változatos sportágak bemutatókkal is készülnek, így október elsején többek közt találkozhatunk látványos cheerleader show-val, mászófal bajnoksággal, Cross Challenge-el, Freestyle focival, Indoor cyclinggal, Szkanderrel, csocsó bajnoksággal, digitális kompetenciaméréssel, TEQ sportokkal, funstuntinggal és digitális sport és VR aktivitásokkal.

Napközben a szurkolásé és a sportolásé a főszerep, este viszont a Regatta igazi fesztivállá alakul át és az eredményhirdetés után a Nagyszínpad meglepetés fellépőket tartogat.

Gyere és vedd fel a kedvenc sportod ritmusát!

Várunk Téged idén újra a Műegyetem rakparton!